Nyheder maj 2019

 

   
   
 

Nordisk samarbejde og koncert

Børnekor fra Kungsholm Kyrka i Stockholm besøger Thisted og giver koncert sammen med Nordvestjysk Pigekor og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor i anledning af Foreningen Norden 100 år.

Tirsdag den 21. maj 2019 inviteres til endnu en markering af Forening Nordens 100 års jubilæum. Denne gang er det Nordvestjysk Pigekor og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor, som arranger en fælles koncert i anledning af besøg af Kungsholm Kyrkans Barn- og Ungdomskor fra Stockholm.

I forbindelse med Pigekorets koncertrejse i 2017 besøgte pigerne Kungsholm Kyrka med en koncert og en workshop med Barnkoret under ledelse af Karin Skogsberg Ankarmo.

De 40 kormedlemmer i alderen 8 – 15 år, kommer til Thisted i nogle dage omkring koncerten. De er med i Västermalms Barn- og Ungdomskör, som er et fælles kor for 3 kirker i Stockholm, heriblandt Kungsholms Kirke. Det er første gang at dette kor rejser udenfor Sveriges grænser med deres repertoire, som er blandede genrer, men især svensk folke- og kirkemusik er på programmet med vægten på to store svenske profiler; Anna Cederberg-Orreteg og Nadja Eriksson. Koret ledes til dagligt af Karin Skogsberg Ankarmo, Anna Trensing og Espen Myklebust Olsen.

Mens koret er i Thisted, skal de på udflugt i Thy, samt besøge Tingstrup Skole. Og så skal der selvfølgelig arbejdes sammen med Nordvestjysk Pigekor og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor, da koncerten tirsdag aften vil blive en koncert, hvor korene optræder hver for sig, men også optræder sammen. Korene har derfor forberedt nogle sange, som øves sammen mandag og tirsdag inden koncerten. Dermed får kormedlemmerne fra Stockholm og Thisted også mulighed for at være sammen og få fornemmelsen af det nordiske samarbejde, som netop i år kan fejre 100 års jubilæum.


 

Så starter korskolen igen – kom og vær med

Alle sangglade piger i 3. klasse og op til ca. 12 år kan nu tilmelde sig Korskolen under Nordvestjysk Pigekor, når korene starter igen i januar måned.

Er du glad for at synge?
Kan du lide at have det sjovt og få nye veninder? Og vil du gerne være en del af et fællesskab hvor musik, sammenhold, glæde og oplevelser fylder rigtig meget?
Så kom og vær med når Korskolen starter igen den 16. januar 2019.

Korskolen er et seriøst sangtilbud, hvor pigerne øver sammen en gang om ugen (onsdage kl. 16.00 – 17.40). Koret ledes af korleder Annette Boch Pedersen, som står for både undervisning og oplæringen. Koret synger en masse gode sange - mest danske, men også nogle få engelske.

I undervisningen lærer pigerne at synge og de får stemmetræning, nodelære og rytmik. I koret synger pigerne sammen på forskellige niveauer. Koret optræder også og afholder koncerter.

Hvorfor gå til kor?
Fordi korsang er store oplevelser, fællesskab og tolerance. Fordi korsang udvikler musikalitet, personlighed, intellekt, selvstændighed, selvværd og præcision. Og fordi korsang styrker selvværdet og selvtilliden, og modvirker dårlige fællesskaber og ensomhed.

Er du interesseret?
Så mød op i øvelokalet på Musikskolen Thy, Tingstrupvej i Thisted (ved siden af Biblioteket) onsdag den 09. januar kl. 16.00. Man må gerne være med nogle gange inden man beslutter sig for, om man vil være medlem af koret.

Læs mere om koret de følgende sider eller på
Facebook https://www.facebook.com/Nordvestjysk-Pigekor-216499761857251/

 
   
   

Stemmen og sangen fik vinger i Sverige på Nordvestjysk Pigekors koncertrejse 

Stemmen og sangen fik vinger i Sverige. Store oplevelser og følelsen af fællesskab og sammenhold fyldte på Nordvestjysk Pigekors koncertrejse i efterårsferien. Koret er netop vendt hjem og kan se tilbage på:
Tre vellykkede koncerter - spændende workshop med “Adolf Fredriks Flickkör” (elite pigekor) i Stockholm - deltagelse i musikundervisningen på “Adolf Fredriks Musikskole” - flash mobs ved Kongeslottet, i domkirken og på gader og stræder - besøg i “Gamla Stan” og Vasa Museet - vandretur ved elven og sluserne i Tröllhättan - masser af hygge, fælleslege, quiz, restaurantbesøg, shopping og tøsesnak. Hvilken dejlig tur, sangglæde, sammenhold, fællesskab, korkoncerter, flash mob´s, oplevelser, natur og kultur var nøgleordene for Nordvestjysk Pigekors koncertrejse til Sverige i efterårsferien.

22 piger fra Nordvestjysk Pigekor samt 15 voksne satte kursen mod Sverige tidlig lørdag morgen i efterårsferien. Første stop var Uddevalla der – i sin egenskab af Forening Norden og Thisted Kommunes venskabsby - har en særlig tilknytning til Thisted. At turen gik hertil, var ingen tilfældighed. Thisteds svenske venner havde hørt Nordvestjysk Pigekor synge koncert i forbindelse med ”Nordiske dage” i Thisted tilbage i august måned 2016. Begejstringen for Pigekoret var så stor, at de straks blev inviteret til at give koncert i Sverige. Uddevalla Kirke dannede således rammen om rejsens første koncert. Her sang koret et bredt udvalg af primært danske sange, ligesom der blev plads til et par engelske og et par svensk sang.

På koncertrejsen var der også tid til natur- og kulturoplevelser. I nærheden af Uddevalla ligger Trollhättens sluser og Göta elven, og Sverige viste sig i de smukkeste efterårsfarver, da koret var på vandretur den første dag.

Den tredje dag på rejsen tog pigerne afsked med Uddevalla, og satte kursen mod Stockholm. Den smukke hovedstad er et sandt overflødighedshorn af både kultur, historie og shopping, og der var heldigvis dage nok på rejsen til at udforske det hele.

I Stockholm var der flere højdepunkter. Ét af højdepunkterne var et arrangement/en workshop med det svenske elite pigekor Adolf Fredriks flickkör fra Adolf Fredrik´s Musikskole. Dette kor har modtaget flere priser og anerkendelser, og har rejst i hele verden med deres repertoire. Koret sang også i Storkyrkan under Prinsesse Victorias bryllup. Workshoppen bestod af rytmiske øvelser, fællessange og sanglege og var en meget stor oplevelse for pigerne. Udover workshoppen deltog Nordvestjysk Pigekor også i undervisningen på Adolf Fredrik´s Musikskole. Da Nordvestjysk Pigekor ankom til skolen mødte de børn fra 4. til 9. klassetrin, og fik lov til at komme med helt ind i undervisningslokalet. En skoledag på Adolf Fredrik´s musikskole består af fag som matematik, svensk og engelsk, men der er også musik- og korundervisning hver eneste dag. Man optages på skolen efter at have bestået en optagelsesprøve med solosang, hørelære og flerstemmig sang mm. De svenske skolebørn synes det var rigtig spændende med besøg fra Danmark, og det var ”trevligt” at møde danske piger og opdage, at korsang er universelt og at sangen får vinger, når man synger i fællesskab. Et kulturmøde til stor glæde for begge parter.

Nordvestjysk Pigekor sang to koncerter i Stockholm – en kirkekoncert i Kungsholms Kyrka med deltagelse af ca. 150 koncertgæster. Anden koncert var i Svenska Kyrka´s diakonicenter.

At Sverige har dybe traditioner for korsang og korkoncerter mærkede Nordvestjysk Pigekor tydeligt, uanset hvor de kom. Kirkekoncerterne var velbesøgte, og udbuddet af korkoncerter mange i både kirker og sale. Adolf Fredrik´s Musikskoles seriøse og naturlige tilgang til kor- og musikundervisning var meget inspirerende.

Koraktiviteterne i Stockholm blev suppleret af kulturelle oplevelser på Vasa Museet, byvandring i Gamla Stan, besøg i Storkyrkan og Kungaslottet. Og der blev også tid til flash mob´s, shopping, restaurantbesøg, fælleslege på vandrehjemmet og tøsehygge. Tilsammen en rigtig vellykket koncertrejse.

”En koncertrejse som denne giver pigerne fra Nordvestjysk Pigekor en masse gode oplevelser, både musikalsk og kulturelt, og er med til at styrke sammenholdet og sangglæden i koret. Deltagerne i Pigekoret får også erfaring i at give korkoncert for et større publikum, hvilket øger pigernes musikalitet og selvværd. Vi er meget stolte af pigerne i Pigekoret - de leverede varen til alle tre koncerter og fik stor ros. Og så er de utrolig søde at rejse med” udtaler formanden for Nordvestjysk Pigekor, Allan Ekström. 

Nordvestjysk Pigekor tager på koncetrejser til udlandet hver andet år, og har tidligere været i Skien, Uddevalla, Prag, London, Berlin, Budapest, Rotterdam og Hamborg.

Arrangementerne i de kommende måneder foregår dog lokalt. Nordvestjysk Pigekor deltager i ”Spil Dansk” ugen, Korklang på Bjerget Efterskole, julemesse i Vorupør, foreningens egen julekoncert, Luciaoptog i Vorupør Kirke og julekoncert i Ørslevkloster Kirke. Arrangementerne omtales på Nordvestjysk Pigekors hjemmeside og på facebook.

For at turen kunne blive en realitet, er vi taknemmelige og glade for at følgende har givet os en økonomisk håndsretning:

Dansk Korforbund
FUK
Lions Club Thisted
Lions Thylandia
Oticons Fond

 

 
 

     

NORDVESTJYSK PIGEKOR – et af Danmarks bedste pigekor klar til den 23. sæson

 

Lad stemmen og sangen få vinger – Pigekoret, Korskolen og Spirekorene optager nye medlemmer i august.

Med denne overskrift byder NORDVESTJYSK PIGEKOR velkommen til den 23. sæson for alle sangglade piger i hele Thy og Mors fra 0. klasse til ca 20 år til at komme og synge med i et af foreningens mange kor.

Vi ser frem til en meget aktiv sæson 2017/18 med mange forskellige oplevelser for publikum og korsangere. Pigekoret tager på koncertrejse til Uddevalla og Stockholm i efterårsferien og alle korene medvirker ved foreningens årlige julekoncert den 9. december 2017.

For at øge interessen for korsang, vil der igen i år blive arrangeret Tøsesang for alle piger/kvinder i alle aldre, som har lyst til at synge. Dette vil foregå lørdag den 7. november i Hallen i Borgercenteret.

Derfor: Er du mellem 6./7. klasse og ca 20 år, glæder vi os i Pigekoret til at tage imod dig tirsdag den 15. august kl 16:00 i Hestestalden, Skolegade i Thisted. Efter et par øvegange er der mulighed for at aflægge stemmeprøve og dermed blive optaget i NORDVESTJYSK PIGEKOR, der som bekendt er et af Danmarks bedste kor - et elitekor for piger i hele Thy.

Korskolen byder velkommen til piger fra 3./4., 5. og evt 6. kl. som har lyst til at synge. I Korskolen glæder vi os til at tage imod dig fra onsdag den 23. august kl 16:00.

Foreningens Spirekor er for piger fra 0. – 3. kl. De øver hver uge på de forskellige skoler under Forenings SFO, men alle kan deltage så det betyder ikke, at man skal gå i SFO for at kunne deltage – Spirekor er åben for alle, som har lyst til at være med. Der vil være start for Spirekorene i slutningen af august/begyndelsen af september. Se vores hjemmeside www.nvjp.dk for yderligere oplysninger

Formålet med at oprette Spirekor, er at piger i Thy fra 0. kl får lov til at opleve glæden ved at synge og derved får mulighed for at synge hele livet. Pigerne vil opnå stor dygtighed og udvikle deres musikalske talent i et trygt og engagerende kormiljø i NORDVESTJYSK PIGEKOR.

Foreningen vil tiltrække og fastholde sangglade piger fra hele Thy og Mors allerede fra 0. kl med henblik på at styrke deres sangglæde og sangtalent, og derved give dem en dejlig hobby og fritidsbeskæftigelse, som er udviklende for personligheden på en positiv måde, da man lærer sammenhold og selvstændighed.

For at komme med i NORDVESTJYSK PIGEKOR skal man være pige og være mellem 6 år (0. klasse) og 20 år. Endvidere skal man være dygtig til og glad for at synge, samt regne med at bruge en del tid på kor, da der foregår en del aktiviteter på andre tider end til øvning. NORDVESTJYSK PIGEKOR øver tirsdag kl 16:05 – 17:55. Korskolen øver onsdag kl 16:00 – 17:40. Korskole og Pigekoret har øvelokale i Hestestalden i Borgercenteret, Skolegade 2, Thisted. Foruden øvning en dag i ugen, er der weekends og lange øvedage og selvfølgelig optræden til koncerter nær og fjern.

Annette Boch Pedersen, der er Cand. Phil i musik, er dirigent for Pigekoret og Korskolen. Til Spirekorene, er der ansat andre dygtige korledere. Når man er med i Pigekoret, vil man deltage i sangtræning i små grupper eller som solosang. Det foregår som en del af øvetiden.

Såfremt man er interesseret i yderligere informationer om NORDVESTJYSK PIGEKOR, optagelse i et af de mange kor eller en koncert, er man velkommen til at ringe til formand Allan Ekström telefonnr 97 91 16 70 se også linket Pædagogisk Profil i menuen til venstre.


   
   
 

CD-salg: Syng med om juletræet Køb den her
Nordvestjysk Pigekor har den 15. november 2015 udgivet en ny CD med titlen "Syng med om juletræet"

 

 Hjælp til sangen om juletræet
Vi kender det alle - det med at synge de elskede og dejlige julesange og salmer juleaften, når vi går rundt om juletræet, MEN hvordan er det lige med at synge, hvem starter, hvor mange vers osv.

Her er hjælpen
Nordvestjysk Pigekor har indspillet en CD med alle de kendte sange og salmer i en enstemmig udgave, i et toneleje alle kan være med til. Læg CD’en på anlægget og syng med - Pigekoret synger for. Teksterne kan gratis hentes her

Nordvestjysk Pigekor har i samarbejde med firmaet AE-Digital Promotion produceret en CD, der er tænkt som en hjælp til alle, der gerne vil synge rundt om juletræet, men har lidt svært ved at få det gjort, eller som mangler musikalsk ledsagelse til sangen.
CD’en forhandles hos udvalgte SPAR Købmænd i Nordjylland samt Midt og Vest Jylland. 
I Thisted by sælges CD'en hos Bog & Ide, Musikcenteret og Shell på havnen.
Samt via mail til mail@nvjp.dk og ved koncerter.

Salgsprisen pr. stk. er kr. 90,00.

Køb CD'en her
CD'en "Syng med om juletræet" kan også bestilles ved at overføre kr 110,00 (incl porto) til 9090 0585688886, hvorefter CD'en vil blive udsendt til den adresse, som fremgår af indbetaleroplysninger i forbindelse med overførsel. Ved spørgsmål ring på
29 80 68 96. 

 

Bestilling og køb af CD'er

CD'er med NORDVESTJYSK PIGEKOR kan købes ved alle korets koncerter (se koncertplanen under pigekoret -> arrangementer) eller bestilles og købes ved henvendelse til formand Allan Ekström via mail: allanekst@gmail.com eller på tlf 9791 1670.

Pris pr. stk. kr. 100,- (+ porto ved forsendelse) 

 

Nordvestjysk Pigekor sang for h.k.h Prinsesse Bennedikte i
Den Danske Sømandskirke i Hamburg

 

Tirsdag den 15. december sang Nordvestjysk Pigekor ved en privat reception i Den Danske Sømandskirke for h.k.h. Prinsesse Bennedikte og de indbudte gæster.

 

Nordvestjysk Pigekor medvirker ved storslået julekoncert i
Sct. Michaelis Kirke i Hamburg
NORDVESTJYSK PIGEKOR sang for h.k.h. Prinsesse Benedikte ved en storslået julekoncert i Skt. Michaelis Kirke i Hamburg ved den store årlige julekoncert arrangeret af den Danske Sømandskirke.

NORDVESTJYSK PIGEKOR medvirkede mandag den 14. december ved 3 julekoncerter for fulde huse ved Den Danske Sømandskirkes store årlige julekoncert i Skt. Michaelis Kirke i Hamburg, hvor der er plads til ca. 2500 publikummer.

For mange danskere kan det ikke blive rigtig jul, uden et besøg i Hamburg, der er kendt for deres traditionsrige julemarkeder og naturligvis julekoncerten ved Den Danske Sømandskirke med sømandspræst Henrik Fossing i spidsen som arrangør. I år var det 20. gang den stort anlagte julekoncert blev afholdt, med medvirkende fra Færøerne, Danmark og fra De Vest Indiske øer.

Koncerten startede med et orgelpræludium spillet af organist Andreas Fabienke, efterfulgt af Luciaoptog af Nordvestjysk Pigekor, Skuespiller Christian Steffensen lavede oplæsning af tekster af H. C. Andersen og Carl Nielsen. Hans Dal, måske bedre kendt som Nissebandens chef A38 underholdt med egne sange, den færøske sangerinde Tóra Vestergaard facinerede med sin fantastiske stemme, Marsvyn David and the Westindian Connection underholdt med en rytmisk afdeling og  NORDVESTJYSK PIGEKOR lavede i deres to afdelinger en stor og flot præstation i den smukke kirke.
Billedbladet var på pletten og har produceret en flot rapportage fra koncerten med pigekoret, se den her
   
 

Tøsesang 2015

 


Ca 100 piger og kvinder på tværs af alder til Kor-stævnet "Tøsesang" i Thisted

Nordvestjysk Pigekor har for andet år i træk inviteret til "Tøsesang" i Thisted, for alle piger, kvinder, mødre, bestemødre, farmødre, mormødre, nabokoner mv i hele Thy, med det formål at give mulighed for at synge sammen med et af landets bedste pigekor Nordvestjysk Pigekor, samt korskolen og spirekorene.

Korstævnet er et stævne på tværs af alder, med det formål at lade deltagerne opleve glæden ved at synge i kor. 
Der er naturligvis den skjulte dagsorden, at har man selv oplevet glæden ved at synge sammen med andre, er man en god ambassadør for korsang        
 

 

 
Sæson 2015/2016 er godt igang

 
 
NORDVESTJYSK PIGEKOR optager igen nye medlemmer til Pigekoret, Korskolen og til Spirekorene.
Pigekoret er for alle sangglade piger i Thy fra 6. kl, som har rigtig meget lyst til at være med i et kor med godt sammenhold og kammeratskab, hvor der øves hver tirsdag fra kl 16:05 – 17:55 i Hestestalden, Skolegade 2, Thisted.

Korskolen er for piger i Thy fra 3. kl, som også gerne vil synge og være sammen med en flok søde piger, som har det godt sammen hver onsdag fra kl 15:50 – 17:30 i Hestestalden, Skolegade 2, Thisted.

Spirekorene øver i Snedsted og Sjørring hver onsdag (se under Spirekor) og måske på Rolighedsskolen. Spirekor er for piger fra 0. – 3. kl i hele Thy.
 
   

Se præsentationsvideoer om Nordvestjysk Pigekor

 

På forsiden samt under de enkelte kor, er det nu muligt at se en kort præsentationsvideo om de enkelte kor.
Præsentationerne er produceret og sponseret af firmaet AE-Digital Promotion for Nordvestjysk Pigekor.

 
   

Bestilling og køb af CD'er

CD'er med NORDVESTJYSK PIGEKOR kan købes ved alle korets koncerter (se koncertplanen under pigekoret -> arrangementer) eller bestilles og købes ved henvendelse til formand Allan Ekström via mail: allanekst@gmail.com eller på tlf 9791 1670.

Pris pr. stk. kr. 100,- (+ porto ved forsendelse) 

 

 

 
   
 Nye piger til alle kor er meget velkommen se linket "vil du med"  
   
   

uploads/Kirsten_kjaer.jpg