Nyheder 2021

Nordvestjysk Pigekor fejrer i år 25 års jubilæum med besøg af DR Pigekoret og Phillip Faber.
De to kor synger sammen og hver for sig i Vestervig Kirke lørdag 4. sep 2021 kl. 16:00 - 17:30
 
Billetter koster 150 kr. og kan købes på billetten.dk: https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/96794
 
 
 
   
   
   
   

Stemmen og sangen fik vinger i Sverige på Nordvestjysk Pigekors koncertrejse 

Stemmen og sangen fik vinger i Sverige. Store oplevelser og følelsen af fællesskab og sammenhold fyldte på Nordvestjysk Pigekors koncertrejse i efterårsferien. Koret er netop vendt hjem og kan se tilbage på:
Tre vellykkede koncerter - spændende workshop med “Adolf Fredriks Flickkör” (elite pigekor) i Stockholm - deltagelse i musikundervisningen på “Adolf Fredriks Musikskole” - flash mobs ved Kongeslottet, i domkirken og på gader og stræder - besøg i “Gamla Stan” og Vasa Museet - vandretur ved elven og sluserne i Tröllhättan - masser af hygge, fælleslege, quiz, restaurantbesøg, shopping og tøsesnak. Hvilken dejlig tur, sangglæde, sammenhold, fællesskab, korkoncerter, flash mob´s, oplevelser, natur og kultur var nøgleordene for Nordvestjysk Pigekors koncertrejse til Sverige i efterårsferien.

22 piger fra Nordvestjysk Pigekor samt 15 voksne satte kursen mod Sverige tidlig lørdag morgen i efterårsferien. Første stop var Uddevalla der – i sin egenskab af Forening Norden og Thisted Kommunes venskabsby - har en særlig tilknytning til Thisted. At turen gik hertil, var ingen tilfældighed. Thisteds svenske venner havde hørt Nordvestjysk Pigekor synge koncert i forbindelse med ”Nordiske dage” i Thisted tilbage i august måned 2016. Begejstringen for Pigekoret var så stor, at de straks blev inviteret til at give koncert i Sverige. Uddevalla Kirke dannede således rammen om rejsens første koncert. Her sang koret et bredt udvalg af primært danske sange, ligesom der blev plads til et par engelske og et par svensk sang.

På koncertrejsen var der også tid til natur- og kulturoplevelser. I nærheden af Uddevalla ligger Trollhättens sluser og Göta elven, og Sverige viste sig i de smukkeste efterårsfarver, da koret var på vandretur den første dag.

Den tredje dag på rejsen tog pigerne afsked med Uddevalla, og satte kursen mod Stockholm. Den smukke hovedstad er et sandt overflødighedshorn af både kultur, historie og shopping, og der var heldigvis dage nok på rejsen til at udforske det hele.

I Stockholm var der flere højdepunkter. Ét af højdepunkterne var et arrangement/en workshop med det svenske elite pigekor Adolf Fredriks flickkör fra Adolf Fredrik´s Musikskole. Dette kor har modtaget flere priser og anerkendelser, og har rejst i hele verden med deres repertoire. Koret sang også i Storkyrkan under Prinsesse Victorias bryllup. Workshoppen bestod af rytmiske øvelser, fællessange og sanglege og var en meget stor oplevelse for pigerne. Udover workshoppen deltog Nordvestjysk Pigekor også i undervisningen på Adolf Fredrik´s Musikskole. Da Nordvestjysk Pigekor ankom til skolen mødte de børn fra 4. til 9. klassetrin, og fik lov til at komme med helt ind i undervisningslokalet. En skoledag på Adolf Fredrik´s musikskole består af fag som matematik, svensk og engelsk, men der er også musik- og korundervisning hver eneste dag. Man optages på skolen efter at have bestået en optagelsesprøve med solosang, hørelære og flerstemmig sang mm. De svenske skolebørn synes det var rigtig spændende med besøg fra Danmark, og det var ”trevligt” at møde danske piger og opdage, at korsang er universelt og at sangen får vinger, når man synger i fællesskab. Et kulturmøde til stor glæde for begge parter.

Nordvestjysk Pigekor sang to koncerter i Stockholm – en kirkekoncert i Kungsholms Kyrka med deltagelse af ca. 150 koncertgæster. Anden koncert var i Svenska Kyrka´s diakonicenter.

At Sverige har dybe traditioner for korsang og korkoncerter mærkede Nordvestjysk Pigekor tydeligt, uanset hvor de kom. Kirkekoncerterne var velbesøgte, og udbuddet af korkoncerter mange i både kirker og sale. Adolf Fredrik´s Musikskoles seriøse og naturlige tilgang til kor- og musikundervisning var meget inspirerende.

Koraktiviteterne i Stockholm blev suppleret af kulturelle oplevelser på Vasa Museet, byvandring i Gamla Stan, besøg i Storkyrkan og Kungaslottet. Og der blev også tid til flash mob´s, shopping, restaurantbesøg, fælleslege på vandrehjemmet og tøsehygge. Tilsammen en rigtig vellykket koncertrejse.

”En koncertrejse som denne giver pigerne fra Nordvestjysk Pigekor en masse gode oplevelser, både musikalsk og kulturelt, og er med til at styrke sammenholdet og sangglæden i koret. Deltagerne i Pigekoret får også erfaring i at give korkoncert for et større publikum, hvilket øger pigernes musikalitet og selvværd. Vi er meget stolte af pigerne i Pigekoret - de leverede varen til alle tre koncerter og fik stor ros. Og så er de utrolig søde at rejse med” udtaler formanden for Nordvestjysk Pigekor, Allan Ekström. 

Nordvestjysk Pigekor tager på koncetrejser til udlandet hver andet år, og har tidligere været i Skien, Uddevalla, Prag, London, Berlin, Budapest, Rotterdam og Hamborg.

Arrangementerne i de kommende måneder foregår dog lokalt. Nordvestjysk Pigekor deltager i ”Spil Dansk” ugen, Korklang på Bjerget Efterskole, julemesse i Vorupør, foreningens egen julekoncert, Luciaoptog i Vorupør Kirke og julekoncert i Ørslevkloster Kirke. Arrangementerne omtales på Nordvestjysk Pigekors hjemmeside og på facebook.

For at turen kunne blive en realitet, er vi taknemmelige og glade for at følgende har givet os en økonomisk håndsretning:

Dansk Korforbund
FUK
Lions Club Thisted
Lions Thylandia
Oticons Fond

 

 
 

     

NORDVESTJYSK PIGEKOR – et af Danmarks bedste pigekor er klar.

 

Lad stemmen og sangen få vinger – Pigekoret, Korskolen og Spirekorene optager nye medlemmer NU.

 

Er du en pige mellem 6 og 20 år, glæder vi os til at tage imod dig i Nordvestjysk Pigekor.

 

Er du mellem 12 og 20 år kan du synge i Pigekoret. Vi øver hver tirsdag kl. 16.00-18.00 på Musikskolen i Thisted. NORDVESTJYSK PIGEKOR er et af Danmarks bedste pigekor.

 

Korskolen byder velkommen til piger fra 3.- 5. kl. (evt. 6.kl.), som har lyst til at synge.

 

Korskolen synger onsdage kl. 16:00-17.40 på Musikskolen i Thisted. 

 

Foreningens Spirekor er for piger fra 0. – 3. kl. De øver hver uge på de forskellige skoler under Forenings SFO, men alle kan deltage, så det betyder ikke, at man skal gå i SFO.

 

Spirekor er åben for alle, som har lyst til at være med. Der vil være start for Spirekorene i slutningen af august/begyndelsen af september. 

 

Sammen udgør spirekor, korskole og pigekor NORDVESTJYSK PIGEKOR, som giver dig mulighed for at opleve glæden ved at synge – en glæde, som kan vare hele livet. Pigerne vil opnå stor dygtighed og udvikle deres musikalske talent i et trygt og engagerende kormiljø i NORDVESTJYSK PIGEKOR.

 

Foreningen vil gerne tiltrække og fastholde sangglade piger fra hele Thy og Mors allerede fra 0. kl med henblik på at styrke deres sangglæde og sangtalent, og derved give dem en dejlig hobby og fritidsbeskæftigelse, som er udviklende for personligheden på en positiv måde. Man lærer både sammenhold og selvstændighed, når man synger sammen.

 

For at komme med i NORDVESTJYSK PIGEKOR skal man være pige og være mellem 6 år (0. klasse) og 20 år. Endvidere skal man være dygtig til og glad for at synge. I pigekoret skal man regne med at bruge en del tid på kor, da der foregår en del aktiviteter på andre tider end til øvning.

 

Pigekoret har øvelokale på Musikskolen i Thisted. Foruden øvning en dag i ugen, er der weekends og lange øvedage og selvfølgelig optræden til koncerter nær og fjern.

 

Annette Boch Pedersen, der er Cand. Phil i musik, er dirigent for Pigekoret og Korskolen. Til Spirekorene er der ansat andre dygtige korledere. Når man er med i Pigekoret, vil man deltage i sangtræning i små grupper eller som solosang. Det foregår som en del af øvetiden.

Såfremt man er interesseret i yderligere informationer om NORDVESTJYSK PIGEKOR, optagelse i et af de mange kor eller en koncert, er man velkommen til at ringe til formand Lise Vistisen på telefon 24 99 96 11 se også linket Pædagogisk Profil i menuen til venstre.


   
   
   

Bestilling og køb af CD'er

CD'er med NORDVESTJYSK PIGEKOR kan købes ved alle korets koncerter (se koncertplanen under pigekoret -> arrangementer) eller bestilles og købes ved henvendelse til formand Lise Vistisen.

 

 

Nordvestjysk Pigekor sang for h.k.h Prinsesse Bennedikte i
Den Danske Sømandskirke i Hamburg

 

Tirsdag den 15. december sang Nordvestjysk Pigekor ved en privat reception i Den Danske Sømandskirke for h.k.h. Prinsesse Bennedikte og de indbudte gæster.

 

Nordvestjysk Pigekor medvirker ved storslået julekoncert i
Sct. Michaelis Kirke i Hamburg
NORDVESTJYSK PIGEKOR sang for h.k.h. Prinsesse Benedikte ved en storslået julekoncert i Skt. Michaelis Kirke i Hamburg ved den store årlige julekoncert arrangeret af den Danske Sømandskirke.

NORDVESTJYSK PIGEKOR medvirkede mandag den 14. december ved 3 julekoncerter for fulde huse ved Den Danske Sømandskirkes store årlige julekoncert i Skt. Michaelis Kirke i Hamburg, hvor der er plads til ca. 2500 publikummer.

For mange danskere kan det ikke blive rigtig jul, uden et besøg i Hamburg, der er kendt for deres traditionsrige julemarkeder og naturligvis julekoncerten ved Den Danske Sømandskirke med sømandspræst Henrik Fossing i spidsen som arrangør. I år var det 20. gang den stort anlagte julekoncert blev afholdt, med medvirkende fra Færøerne, Danmark og fra De Vest Indiske øer.

Koncerten startede med et orgelpræludium spillet af organist Andreas Fabienke, efterfulgt af Luciaoptog af Nordvestjysk Pigekor, Skuespiller Christian Steffensen lavede oplæsning af tekster af H. C. Andersen og Carl Nielsen. Hans Dal, måske bedre kendt som Nissebandens chef A38 underholdt med egne sange, den færøske sangerinde Tóra Vestergaard facinerede med sin fantastiske stemme, Marsvyn David and the Westindian Connection underholdt med en rytmisk afdeling og  NORDVESTJYSK PIGEKOR lavede i deres to afdelinger en stor og flot præstation i den smukke kirke.
Billedbladet var på pletten og har produceret en flot rapportage fra koncerten med pigekoret, se den her
   
 

Tøsesang 2015

 


Ca 100 piger og kvinder på tværs af alder til Kor-stævnet "Tøsesang" i Thisted

Nordvestjysk Pigekor har for andet år i træk inviteret til "Tøsesang" i Thisted, for alle piger, kvinder, mødre, bestemødre, farmødre, mormødre, nabokoner mv i hele Thy, med det formål at give mulighed for at synge sammen med et af landets bedste pigekor Nordvestjysk Pigekor, samt korskolen og spirekorene.

Korstævnet er et stævne på tværs af alder, med det formål at lade deltagerne opleve glæden ved at synge i kor. 
Der er naturligvis den skjulte dagsorden, at har man selv oplevet glæden ved at synge sammen med andre, er man en god ambassadør for korsang        
 

 

 
 
 
 
   
   

Se præsentationsvideoer om Nordvestjysk Pigekor

 

På forsiden samt under de enkelte kor, er det nu muligt at se en kort præsentationsvideo om de enkelte kor.
Præsentationerne er produceret og sponseret af firmaet AE-Digital Promotion for Nordvestjysk Pigekor.

 
   

 

 

 

 
   
 Nye piger til alle kor er meget velkommen se linket "vil du med"  
   
   

uploads/Kirsten_kjaer.jpg

plakat.pdf